از پارسکدرز بیشترین بهره را ببرید و رویای کاری خود را زندگی کنید.
هفت ماه پیش منتشر شده
تعداد بازدید: 72
کد پروژه: 501050
شرح پروژه
- من میخوام یه پروپوزال برام بنویسید ، البته فقط بیان مسئله را میخوام بنویسید حدودا توی 500 کلمه
- رشته : داروسازی
- موضوع : تهیه و ارزیابی هیدروژل مشتق از پلی ساکارید آستراگالوس حاوی هورمون رشد جهت درمان زخم.
- بیان مساله و ضرورت اجرای مطالعه
گلیوماها تومورهای مغزی هستند که سلول های گلیال مغز مانند آستروسیت ها، اولیگودندروسیت ها و سلول های اپندیمال را درگیر می کند. چهار گرید از گلیوما وجود دارد (1). گلیوبلاستوما گرید 4 گلیوما می باشد و شایع ترین تومور سلول های مغزی است که بسیار تهاجمی بوده و سلول های آن رشد سریع و کنترل نشده ای دارند (2). با وجود آن که این بیماری در اغلب اوقات در مغز بروز می کند، مواردی از بروز گلیوبلاستوما در ساقه مغز و یا نخاع دیده شده است (3). به نظر می¬رسد منشا این بیماری سلول های گلیال باشد اما شواهدی نیز وجود دارد که سلول های دیگر نیز در بروز این بیماری دخیل هستند (4). گلیوبلاستوما 6/1 برابر بیشتر در آقایان ایجاد می شود (5). درمان این بیماری به طور عمده جراحی قسمت های درگیر و در ادامه درمان دارویی با تموزولامید می باشد که معمولا به طور همزمان با پرتودرمانی تجویز می شود (6). اما با وجود چنین درمان تهاجمی، باز هم میانگین زنده ماندن افراد پس از اولین تشخیص در حدود 15 ماه می باشد و به همین جهت پروگنوز بیماری بسیار ضعیف است و در نهایت کمتر از ده درصد افراد بیشتر از 5 سال زنده می مانند چرا که سلول های باقیمانده دوباره رشد می کنند و منجر به عود بیماری می شوند (7–9). در نتیجه داروهای جدید که می تواند سلول های باقیمانده را پس از جراحی از بین ببرد لازم است تا احتمال زنده ماندن بیماران بالا برود. اما انتقال داروها به داخل مغز به جهت حضور سد خونی مغزی دشوار است (10). از طرفی پس از عمل جراحی، حفره ای ناشی از برداشتن بافت های توموری در مغز افراد مبتلا به گلیوبلاستوما ایجاد می شود که محلی برای قرار دادن اسکفلدهای دارویی می باشد (11). بسیاری از مطالعات از سیستم های مختلف دارورسانی به مغز برای تومورهای داخل مغز استفاده کرده اند. Bastiancich و همکارانش (12) در یک مطالعه سیستماتیک، 15 مقاله را بررسی نمودند که در آن درمان سیستمیک را در مقابل درمان موضعی برای سرطان های مغز مقایسه کردند. نتایج بررسی آن ها مشخص کرد بیشتر مطالعات لوکال تراپی را نسبت به درمان سیستمیک گزینه بهتری برای درمان سرطان های مغز می دانند. به عنوان مثال گلیادل ویفرهای تهیه شده از پلیمر های زیست تخریب پذیر است که در نزدیکی محل جراحی در داخل مغز قرار می گیرند و دارورسانی را مستقیما به سلول های توموری انجام می دهند و از عود مجدد جلوگیری می کند. این ایمپلنت برای درمان گلیوبلاستوما مورد استفاده قرار می گیرد (13). در طی جراحی، این ویفرها در حاشیه منطقه درگیر شده قرار می گیرند و کارموستین را به صورت لوکال ظرف مدت یک هفته آزاد می کنند تا سلول های آن منطقه را از بین ببرد. این مدل درمان به خصوص برای تومور گلیوبلاستوما باعث غلبه بر مشکل سد خونی مغزی می شود و همچنین اثرات و عوارض سیستمیک داروها را کاهش می دهد (11). با این حال چند اشکال در مورد این ایمپلنت وجود دارد و باعث شده همچنان در بالین زیاد مورد استفاده قرار نگیرد. به عنوان مثال ویفرهای جامد معمولا ویژگی های مکانیکال خوبی ندارند و همچنین نمی توانند حفره های نامنظم موجود در تومور را پر کرده و به راحتی از بافت جدا می شوند (14,15). دیگر معایب این سیستم این است که کارموستین به سرعت در بدن هیدرولیز می شود و همچنین پلیمرهای مورد استفاده در این ویفر به سرعت تخریب می¬شوند و در نتیجه دارو به سرعت آزاد می شود (16). محدودیت های موجود برای گلیادل و همچنین نیاز برای درمان های موثرتر همراه با کاهش عوارض جانبی دارو منجر به انجام مطالعات بیشتر برای یافتن جایگزین های مناسب درمانی شد.
تموزولامید داروی خط اول شیمی درمانی برای درمان گلیوبلاستوما می باشد و دارویی از دسته مشتقات ایمیدازوتترازینون جز داروهای آلکیله کننده به حساب می آید. این دارو با متیله کردن گروه های پورین در ساختار DNA منجر به شکستن زنجیره DNA و ایجاد اثرات سایتوتوکسیک در سلول های سرطانی می¬شود (17). در سال 1993 این دارو به عنوان درمانی برای سرطان های تازه تشخیص داده شده یا عود شونده و همچنین گلیوماهای بدخیم به کار برده شد. زمانی که این دارو به همراه پرتو درمانی استفاده می شود نتایج سینرژیسم مشاهده شده و درمان اثربخش بوده است. در این حالت همراه با پرتودرمانی با دوز 75 میلی گرم بر متر مربع روزانه به مدت 42 روز تجویز می شود (18). اما مصرف خوراکی این دارو با معایبی همراه است از جمله این که دارو به صورت غیرهدفمند می تواند باعث آسیب به سلول هایی مانند سلول های بنیادی هماتوپوئیتیک شود و باعث ایجاد سمیت خونی گردد. به همین دلیل دوز محدودی از دارو تجویز می شود. از طرفی این دارو در شرایط فیزیولوژیک محلولیت در آب پایینی دارد که منجر به کاهش اثربخشی دوز خوراکی می گردد (19,20).
- از طرف دیگر، در مطالعات مختلف مشخص شده است تنها 8/17 تا حداکثر 20 درصد دارو به مغز نفوذ می کند و اثربخشی داشته دارد. بقیه مقدار داروی تجویز شده به قسمت های مختلف بدن توزیع شده و عوارض جانبی به همراه دارد (21). تاکنون در مطالعات مختلفی داروی تموزولامید را به طرق مختلف به مغز رسانده اند تا اثربخشی بهتری برای درمان گلیوبلاستوما داشته باشد. به عنوان مثال در مطالعه ای توسط Xu و همکارانش (22)، این دارو را با پلی -2- اتیل-2-اکسازولین کنژوگه نمودند و در نتیجه اثربخشی بهتری از خود نشان داد.
ایمپلنت¬های دارویی امروزه به دلیل مزایایی که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته است (23). این دسته از سیستم های دارورسانی می توانند پذیرش بیماران را افزایش دهند چرا که فرکانس مصرف دارو کاهش پیدا می کند. مثال این مورد ایمپلنتهایی است که برای اثرات کنتراسپتیو استفاده می شود (24). همچنین ایمپلنت ها به خصوص در مواردی که بیماران مجبور به استفاده مکرر از داروهای تزریقی هستند جایگزین مناسبی هستند. مانند مواردی که برای ترک داروهای اپیوئید استفاده می شود (25). استفاده موضعی ایمپلنت های دارویی در محل مورد نظر می تواند باعث درمان بهتر و کاهش عوارض جانبی شود. اندیکاسیون این مورد برای دارورسانی چشمی و در درمان سرطان ها است (26). در مطالعه ای جهت دارورسانی بهتر تموزولامید به مغز، ایمپلنتهایی به صورت نانوفیبر از پلیمر PLGA-PLA-PCL به روش الکترواسپری تهیه شد و 1000 برابر اثرات بهتر برای درمان گلیوبلاستوما از خود نشان داد (27). همچنین، در مطالعه ای دیگر ویفرهایی از داروی تموزولامید برای کاشت در مغز با استفاده از پلیمر PLGA تهیه نمودند که میتوانست دارو را در عرض 4 هفته آزاد نماید (28). از طرفی در مطالعه ای دیگر سیستم های میکروالکترومکانیکال از دارو تولید نمودند که در واقع یک سامانه مخزنی به صورت میکروچیپ طراحی شده بود (29).
تکنولوژی چاپ سه بعدي يا 3D printing يك پروسه افزایش لايه به لايه است كه قادر به توليد محصولات دارويي سه بعدي با استفاده از يك ديزاين ديجيتال مي باشد. اخيرا FDA يك محصول دارويي با استفاده از چاپ سه بعدي را در اگوست 2015 جهت درمان صرع مورد تائيد قرار داده است، كه نشان دهنده يك فصل تازه در توليد فرمولاسيون هاي كارآمد در علم داروسازي مي باشد. چاپ سه بعدي يك تكنيك نوين در صنعت ساخت است كه در آن يك ماشين كه چاپگر سه بعدي ناميده مي شود از طريق روند توليد افزودني يك نمونه واقعي سه بعدي را ايجاد مي کند (30,31). پرینتر های سه بعدی توانایی تولید هر نوع قطعهای با هر شکلی و زاویهای به صورت تو پر یا تو خالی، صاف یا منحنی، هر شكلي با هر طراحی پيچيده اي را دارد. این نیاز درهمه زمینه ها مانند: صنعت، پزشکی، خودرو سازی، نظامی و هر کاری که نیاز به شبیه سازی ، تولید ماکت و ساخت طرح اولیه دارد، مشاهده شده است (32). پرینت سه بعدی یک راهکار مناسب و جدید برای personalized medicine می باشد (33). با استفاده از پرینت سه بعدی می توان ایمپلنت های دارویی برای درمان بیماری ها تهیه نمود. سیستم های دارویی به صورت ایمپلنت می توانند به اشکال و ابعاد مورد دلخواه ساخته شوند تا بتوانند به خوبی در محل تومور قرار گیرند. همچنین پوروزیتی و مساحت سطح می توانند تنظیم شده تا به کینتیک رهش دلخواه رسید (34). Jiang و همکارانش (35) با استفاده از پرینت سه بعدی، اسکفلدی از هپارین سولفات و کلاژن تهیه نمودند که عملکرد مناسبی برای بازسازی نورونی در درمان آسیب های مغز از خود نشان داد. Ruixiu و همکاران (36) در مطالعه ای با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی، اسکفلدی از کورکومین برای درمان گلیوبلاستوما تهیه نمودند و نشان دادند این سیستم می تواند برای درمان گلیوبلاستوما مناسب باشد. این نوع از ایمپلنت ها بعد از عمل جراحی در حفرات ناشی از برداشتن توده توموری قرار داده می شوند. همچنان که گلیادل که نوعی ایمپلنت از کارموستین می باشد با ابعاد 4/1 سانتی متر و ضخامت 8 میلی متر به صورت تجاری در بازار وجود دارد و گفته می شود پس از عمل جراحی تا 8 عدد از آن ها می تواند در محل قرار داده شود (37).
در این مطالعه بر آن شدیم تا با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی، ایمپلنتی از تموزولامید طراحی کنیم که برای درمان بیماری گلیوبلاستوما پس از جراحی قابل استفاده است و در نتیجه از عود مجدد جلوگیری نماید.
- این یه مشابه
- هر قسمتم که با توجه به عددش رفرنسا بزارن
- بیان مسئلع را مرتب با رفرنس بنویسید ، بقییش اوکی میکنم خودم
مهارت ها و تخصص های مورد نیاز
مبلغ پروژه
350,000 تومان
مهلت برای انجام
3روز
وضعیت مناقصه
انجام شده
درباره کارفرما
عضویت هفت سال پیش
قادر به انجام این پروژه هستید؟
مهلت ارسال پیشنهاد قیمت برای این پروژه تمام شده است
به رایگان یک حساب کاربری بسازید
مهارتها و تخصصهای خود را ثبت کنید، رزومه و نمونهکارهای خود را نشان دهید و سوابق کاری خود را شرح دهید.
به شیوهای که دوست دارید کار کنید
برای پروژههای دلخواه در زمان دلخواه پیشنهاد قیمت خود را ثبت کنید و به فرصتهای شغلی منحصر به فرد دسترسی پیدا کنید.
با اطمینان دستمزد دریافت کنید
از زمان شروع کار تا انتهای کار به امنیت مالی شما کمک خواهیم کرد. وجه پروژه را از ابتدای کار به امانت در سایت نگه خواهیم داشت تا تضمین شودکه بعد از تحویل کار دستمزد شما پرداخت خواهد شد.
میخواهید شروع به کار کنید؟
یک حساب کاربری بسازید
بهترین مشاغل فریلنسری را پیدا کنید
رشد شغلی شما به راحتی ایجاد یک حساب کاربری رایگان و یافتن کار (پروژه) متناسب با مهارتهای شما
است.
پیدا کردن کار (پروژه)
تماشای دمو روش کار